KONDORLINE agency
Kuzmanićeva 7, 21 000 Split
+385 21/483-700 +385 21/483-701
kondorline@kondorline.hr

Maroko

GRUPNI POLAZAK:  3.4.-9.4.2016. - First Minute cijena do 3.2.2015.:6.590 kn  6.260 kn

7 dana / 6 polupansiona Zrakoplovom iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE: Hotel 4* s uslugom polupansiona, ulaznice i razgledi prema programu uz vodiča i pratitelja, putno zdravstveno osiguranje!

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!


Program putovanja

1. DAN/ ZAGREB – PARIZ – CASABLANCA 
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Pariz u 09:00 sati na liniji AF5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak leta za Casablancu u 15:20 sati na liniji AF1496 (Air France). Po slijetanju u Casablancu, u 17:25 sati obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te organizirani transfer do hotela 4* u Casablanci. Po dolasku u hotel prijava i smještaj. Noćenje. 

2. DAN/ CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FES   
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Rabatu, glavnom gradu Kraljevine Maroko. Po dolasku slijedi obilazak grada: kraljevska palača (izvana), vožnja modernim dijelom grada, Hassanov Toranj s ostacima džamije, mauzolej Muhameda V. Odlazak do kazbe s Oudaya vratima, vidikovca s pogledom na Atlantski ocean i andaluzijskim vrtom. Kratka šetnja uskim bijelo plavim uličicama. Po završetku razgleda ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Put nastavljamo u smjeru Meknesa, zadnjeg kraljevskog gada s početka 18.stoljeća. Vidjet ćete vrata Bab Mansoura, mauzolej Moulay Ismaila (razgled  izvana) i Trg Hedim. Vožnja prema Fesu, dolazak u Fes predviđen je u večernjim satima, smještaj u hotel 4*. Večera, noćenje.

3. DAN/ FES
Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled najstarijeg kraljevskog grada i njegove srednjovjekovne medine pod zaštotom UNESC-a: kraljevska palača (razgled izvana), vrata Bab Boujaloud, nekadašnja židovska četvrt. Posjet Bou Inaniji medresi, najistaknututijem primjeru islamske umjetnosti i dekoracije u keramici i cedrovom drvetu. Nastavljamo šetnju labirintom srednjovjekovnih uličica, prepunih lokalnih trgovaca tekstilom, kožom, hranom, začinima, srebrom i suvenirima, do fontane Nejjarine, mauzoleja Moulay Idrissa II. (zaštitnika grada iz 9.stoljeća) i Kairouanske džamije (izvana). Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka posjet medini (suvenirnice, štavionca kože i sl.) Povratak u hotel. Večera, noćenje.

4. DAN/ FES – BENI MELLAL – MARRAKECH 
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak autobusom prema Marrakechu. Cjelodnevna vožnja autobusom prema gorju Srednjeg Atlasa do Ifrana (1650 metara visine), okruženog cedrovim i borovim šumama. Nastavak vožnje kroz berberska naselja i spuštanje prema glavnom poljoprivrednom središtu Beni Mellal. Pauza za ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Marrakech, prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje. 

5. DAN/ MARRAKECH
Doručak. Razgled „crvenog berberskog grada“ Marrakecha, smještenog u podnožnju Visokog Atlasa.  Grad je osnovala dinastija Almoravida u 11. stoljeću kao tržnicu roblja, zlata, kože, začina. Posjet vrtu Menara s pogledom na Atlas. Odlazak do Koutoubia džamije i njenog 70 metara visokog minareta dinastije Almohada s kraja 12. stoljeća (razgled izvana). Posjet palači i grobnicama dinastije Saadi. Ručak. Poslijepodne slijedi posjet jednom od soukova s lokalnim proizvodima (arganovo ulje, začini, koža, ćilimi...) te trgu Djema el Fna, srcu grada koji navečer postaje stjecište zabavljača, krotioca zmija, akrobata, trgovaca, nadriliječnika. Navečer mogućnost odlaska na folklornu večeru u restoran Chez Ali (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN/ MARRAKECH – CASABLANCA 
Nakon doručka odjava iz hotela te odlazak prema Casablanci, glavni ekonomski i lučki centar države. Panoramska vožnja gradom i njenim avenijama. Dolazak do džamije Hassana II. Najveće džamije u Africi sa 200 metara visokim mineratom (razgled izvana).  Ručak (uz doplatu). U poslijepodnevim satima nastavak razgleda Casablance panoramski, vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. I Trga Ujedinjenih naroda, koji je lijep primjer marokanske secesijske arhitekture. Slobodno vrijeme  do odlaska u hotel, smještaj, večera i noćenje.  

7. DAN/ CASABLANCA – PARIZ – ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke Casablanca i prijava na let za Pariz u 10:20 sati na liniji AF1897 (Air France). Dolazak u Pariz u 14:20 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:30 sati na liniji AF5074 (Air France). Dolazak u Zagreb u 20:20 sati. Završetak putovanja.Cjenik

 

Datum putovanja Cijena aranžmana po osobi 
u dvokrevetnoj sobi
3.4.-9.4.2016. - First Minute cijena do 3.2.2015. 6.590 kn  6.260 kn
Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata) 2.390 kn
Nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn


First Minute popust 5% na osnovnu cijenu do 60 dana prije polaska!


CIJENA UKLJUČUJE: 
Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Casablanca - Zagreb u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na bazi 6 polupansiona, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, napojnice u restoranima i prijenos prtljage u hotelu, trošak organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: 
zrakoplovne pristojbe, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice vodiču i vozaču na putu (25 EUR po osobi), dodatne obroke, osiguranje od otkaza putovanja.

OBAVEZNE DOPLATE: 
pristojbe zračnih luka 2.390 kn, doplatu za manji broj prijavljenih putnika 650 kn, plaćanej prilikom rezervacije putovanja.

NAPOMENA:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20 

Fakultativni sadržaj (doplata): 4 ručka u lokalnim restoranima + večera s folklornim spektaklom Chez Ali u Marrakechu

Cijena po osobi: 650 kn

 

MAROKO:


Položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
Broj stanovnika: 33,2 milijuna (procjena za 2005.g).
Površina: 446,550 km2
Državno uređenje: Ustavna monarhija sa izabranim parlamentom. Nezavisnost od Francuske 1956.g. Kralj Mohammed Vl. (od 1999.g.).
Glavni grad: Rabat, 1.5 milijuna stanovnika
Službeni jezik: arapski/francuski.
Vjeroispovijest: 98% Muslimani, 1% Kršćani, 1% Židovi
Vremenska razlika: -1 u odnosu na Hrvatsku
Novac: Marokanski dirham (MAD) = 100 centima. Novčanice za MAD 200, 100, 50, 20 i 10. Kovanice za MAD 10, 5 i 1, te od 50, 20, 10 i 5 centima (1 MAD = 0,1 EUR).
Pozivni broj: +212.
Mobilne veze: T-mobile, VIPnet
Električni napon: 220 V.
Klima: (meteorološki uvjeti) mediteranska, uz obalu sjevernog dijela Maroka klima je mediteranska, a u unutrašnjosti nešto oštrija, s hladnijim zimama i toplijim ljetima 
Voda: potrebno je kupovati flaširanu vodu.
Cijepljenje: nije potrebno
Dokumenti potrebni za putovanje: putovnica, mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana odlaska na put.

Pošaljite nam upit!