KONDORLINE agency
Kuzmanićeva 7, 21 000 Split
+385 21/483-700 +385 21/483-701
kondorline@kondorline.hr

Kina

GRUPNI POLAZAK: 20.3.-29.3.2016, 17.4.-26.4.2016., 17.5.-26.5.2016.
10 dana / 7 noćenja Zrakoplovom iz Zagreba

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!


Program putovanja

1.DAN/ZAGREB – ISTANBUL - PEKING
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci „Pleso“ kod centralnih informacija, 90 minuta prije početka leta. Nakon preuzimanja putne dokumentacija od strane pratitelja putovanja, polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:20 sati. Dolazak u Istanbul u 23:25 sati. 

2.DAN/ PEKING
Nastavak putovanja na liniji TK020 u 01:05 sati prema Pekingu. Obroci za vrijeme leta. Po slijetanju u Peking koje je predviđeno u 15:05 sati i obavljanja carinskih formalnosti organizirani prijevoz i odlazak u obilazak Nebeskog hrama Tiantan koji je simbol Pekinga i najvažnije svetište kineskog carstva, vožnja rikšama i odlazak na večeru u lokalnom restoranu. Fakultativno predlažemo odlazak na Pekinšku operu (plaćanje na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN/ PEKING – KINESKI ZID – PEKING
Nakon doručka odjava iz hotela te odlazak na izlet do Velikog kineskog zida u području Badalinga (oko 60 km od Pekinga), najveće utvrde građevine na svijetu, duge 6.000 km. Na putu do kineskog zida zaustavljanje radi fotografiranja kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“ građevina napravljenih za Olimpijadu održanu 2008. Godine. Nakon ručka razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming (1368. - 1644.). Šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Za večeru poznata kineska delicija: pekinška patka u tipičnom kineskom restoranu. Noćenje u hotelu.

4.DAN/ PEKING – XI'AN
Nakon doručka i odjave iz hotela, odlazak na najveći trg na svijetu, Tian An Men koji zauzima 40 ha površine. Razgled Zabranjenog grada Guong, drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama i jedne od najvećih imperijalnih palača na svijetu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava na vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5.DAN/ XI’AN 
Nakon dolaska u Xi’an smještaj u hotel. Odlazak u razgled grada bogate prošlosti, poznatog i pod imenom Vječni mir. Posjetit ćemo i staro budističko svetište - pagodu Velike Divlje Guske, Kulu bubnja, razgledati mjesnu džamiju, šetati zidinama iz doba dinastije Ming i gradskim uličicama. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

6.DAN/ XI’AN – SHANGHAI
Nakon doručka odlazak na izlet do mauzoleja cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u naravnoj veličini čuva vječni mir misterioznog cara. Večera i organzirani prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Shanghaiu. Po dolasku organizirani prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

7.DAN/ SHANGHAI 
Doručk u hotelu. Odlazak u cjelodnevni razgled grada: Jin Mao Tower koji je simbol Shanghaia i kineskog gospodarskog razvoja, Huang-Pu rijeka – vožnja brodom s čudesnim pogledom na Bund i futuristički Pudong, dio grada u kojem se smjestila Lujiazu financijska i gospodarska zona , te fascinantni Oriental Pearl Tower. Večera u lokalnom restoranu nakon koje imate mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu svjetski poznatih akrobata (plaćanje na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

8.DAN/ SHANGHAI – SUZHOU – SHANGHAI
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Suzhou. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. To je danas grad sa nekoliko milijuna stanovnika, sagrađen 514. godine prije Krista. Zovu ga Kineskom Venecijom jer leži na vodi, a bogat je klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima. Nakon ručka razgled grada, posjet jednom od najljepših klasičnih vrtova i tvornici svile, gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom izrade i proizvodnje niti i tkanine. Mogućnost kupnje originalnih proizvoda od svile. Vožnja prema Shanghaiu. Smještaj u hotel. Noćenje.

9.DAN/ SHANGHAI – ISTANBUL 
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Odlazak prema vrtu sreće mandarina Yu sagrađen prije 450 godina, pravu oazu mira. Zatim slijedi odlazak u razgled hrama Bude od žada sa dva divovska budina kipa u sjedećem i ležećem položaju. Vožnja prema Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Shanghaia, nastavljamo šetnju ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Večera u lokalnom restoranu. 
Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji TK027 (Turkish Airlines) u 22:45 sati. Noćni let.

10.DAN/ ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 05:25 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 u 08:55 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 10:05 sati. Završetak putovanja.

 

Cjenik

Datum putovanja

Cijena aranžmana po osobi 
u dvokrevetnoj sobi

20.3.-29.3.2016. - First Minute cijena do 17.1.2016.

8.890 kn 8.450 kn

17.4.-26.4.2016. - First Minute cijena do 12.2.2016.

8.890 kn 8.450 kn

17.5.-26.5.2016. - First Minute cijena do 17.3.2016.

8.890 kn 8.450 kn

Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata)

3.290 kn

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

        1.070 kn


First Minute popust 5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska!CIJENA UKLJUČUJE: 
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Kina – Zagreb na ekonomskoj klasi, unutrašnji let na ekonomskoj klasi s lokalnim prijevoznikom unutar Kine, prijevoz vlakom 2.klasa od Pekinga do Xi'ana – spavaća kola, 7 noćenja u hotelima 4* u Kini, obroke prema programu (večere u lokalnim restoranima), svi razgledi i izleti s uključenim ulaznicama, izlet na Veliki kineski zid s uključenim ručkom, lokalnog vodiča u svakom gradu, pratitelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja te putno zdravstveno osiguranje.


CIJENA NE UKLJUČUJE: 
zrakoplovnu pristojbu, vizu za Kinu, uslugu posredovanja ishođenja vize, napojnice, osiguranje od otkaza i sve ostalo što nije navedeno pod stavkom “cijena uključuje”. 

OBAVEZE DOPLATE: 

zrakoplovna pristojba 3.290 kn - plaćanje kod rezervacije putovanja, doplata za manji broj prijavljenih putnika 300 kn – plaćanje prilikom rezervacije, napojnice 35 eur – plaćanje na licu mjesta.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Viza

Viza za Kinu je potrebna. Cijena vize od 250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 450 kn, gotova je u 1 danu. Usluga posredovanja 100 kn. Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska, putnik će biti obaviješten da dostavi putovnicu i ostalu dokumentaciju agenciji radi viziranja.

NAPOMENA:
Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. 
Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

KINA

Službeno ime: Narodna Republika Kina.
Glavni grad: Peking.
Službeni jezik: mandarinski kineski, koriste se engleskim (vrlo oskudno i nerazumljivo)
Vremenska razlika: +6/+7 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: Chinese Yuan Renminbi (CNY), skračeno ga zovu Yuan.
Napon struje: 220/240 V.
Viza: potrebna. Cijena vize od 250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 450 kn, gotova je u 1 danu. Usluga posredovanja Atlas Airtoursa 100 kn. Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Veleposlanstvo je u Zagrebu.
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +86
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade u Pekingu i Shanghaiu, ukoliko očekujete puno poziva isplati se kupiti kinesku karticu
Klima: suptropska na jugu, subarktička na sjeveru.
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje
Kupovina: suveniri, predmeti od žada, svile, odjeća 
Hrana i pićeobavezno piti flaširanu vodu, hrana je raznolika, tradicionalna kineska kuhinja s puno povrća i mesa kombinirana sa rižom i umacima, slastice i kruh 

Pošaljite nam upit!