KONDORLINE agency
Kuzmanićeva 7, 21 000 Split
+385 21/483-700 +385 21/483-701
kondorline@kondorline.hr

Kapadokija i Mala Azija

22.4.-1.5.2016. - GRUPNI POLAZAK 10 dana/ 8 polupansiona i 1 noćenje s doručkom Zrakoplovom iz Zagreba 
VRIJEDNOST VIŠE:  
Hotel 4*, 8 polupansiona, razgledi i ulaznice, lokalni vodič tijekom ture.

1. dan/ ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA: 
Sastanak putnika s pratiteljem grupe u zagrebačkoj zračnoj luci ''Pleso''. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 11:10 sati. Dolazak u Istanbul u 14:10 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan/ ANKARA – AVANOS: Nakon doručka panoramsko razgledanje grada, uključujući vidikovac (Ankarska tvrdjava) i muzej Anatolskih civilizacija. Odlazak uz Slano jezero za Avanos. Po dolasku smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*. 

3. dan/ KAPADOKIJA: Nakon ranijeg doručka odlazak u cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije  gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak muzeja Goreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ugrupa i dolina Pasabaglari i Develi. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.

4. dan/ AVANOS – KONYA: Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan Karavan-saraya u Konyju, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramsko razgledanje i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje. 

5. dan/ KONYA – PAMUKKALE:  Nakon doručka odlazak prema Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Bijelih slapova“ gdje izvire topla, ljekovita voda, te kupanje u termalnim bazenima. Večera i noćenje u hotelu 4*. 

6. dan/ PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI: Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Nastavak prema Kusadasiju. Večera i noćenje u Kusadasiju u hotelu 4*.

7. dan/ KUSADASI – CANAKKALE: Doručak, vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke s blizu 3 milijuna stanovnika, panoramski razgled, vožnja do antičke metropole Male Azije - grada Pergama, obilazak Pergama. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Troade. Grad poznat po Homerovom spjevu  o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkalama.

8. dan/ CANAKKALE – BURSA – ISTANBUL: Doručak i vožnja prema Bursi, gradu koji je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanlijskog carstva. Posjet mauzoleja osnivaca osmanlijske drzave Osman Gazija ve Orhan Gazija,vidikovca, Ulu džamiji, Koza Han (bazar sa svilom) i nastavak preko luke Yalova trajektom za Istanbul, večera i noćenje u Istanbulu u hotelu 4*.

9. dan/ ISTANBUL: Nakon doručka slijedi obilazak: Aja Sofije, Plave džamije, rimskog hipodroma, Kapali čaršije te odlazak na Egipatsku tržnicu. Na večer folklorna večer uz trbušne plesačice i večeru (fakultativno).

10. dan/ ISTANBUL – ZAGREB: 
Nakon  doručka  slobodno vrijeme do organiziranog transfera prema  zračnoj  luci Istanbul. Po dolasku prijava na let i  polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:20 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:30 sati. Završetak putovanja. 

Datum putovanja Cijena aranžmana po osobi 
u dvokrevetnoj sobi
22.4.2016. - First Minute cijena do 22.2.2016. 6.990 kn 6.640 kn
Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata) 980 kn
Nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.800 kn

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!
CIJENA UKLJUČUJE:  Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul - Zagreb, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona u hotelima 4* (8 polupansiona + 1 noćenje/doručak), sve ulaznice za muzeje spomenute u programu, autobus za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem), lokalni profesionalni vodič na hrvatskom jeziku, sve mostarine, cestarine, trajekti, parkinzi, 18% poreza na dodanu vrijednost (PDV) u Turskoj, putno zdravstveno osiguranje.
CIJENA NE UKLJUČUJE: Pristojbe zračnih luka, plaćanje prilikom rezervacije putovanja, napojnice vozaču i lokalnom vodiču, plaćanje na licu mjesta, eventualne dodatne ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna vecer i balon u Kapadokiji, kuca Djevice Marije u Efezu,Topkapi palača i krsarenje Bosporom u Istanbulu) i osobne troškove, osiguranje od otkaza putovanja.
OBAVEZNE DOPLATE: Pristojbe zračnih luka 980 kn, napojnice vodiču i vozaču, preporuka 40 EUR – plaćanje na licu mjesta, doplata za manji broj prijavljenih putnika 700 kn po osobi
MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Fakultativni sadržaj: IZLETI: Let balonom u Kapadokiji - cijena po osobi: 130 € , Krstarenje Bosporom u Istanbulu - cijena po osobi: 25€,  Ples derviša u Konyi - cijena po osobi: 25 €
*Cijene su informativne i plaćanje je na licu mjesta, ovisno o broju prijavljenih putnika                                        Vize (doplata): Viza za Tursku: Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku mogu dobiti vizu putem sustava E-viza. Na granici u obliku naljepnice ili viznog štambilja izdavat će se samo u iznimnim slučajevima, se u potpunosti se koristi sustav E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr. Cijena online vize je 20,7 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Agencija će putnicima aplicirati i pribaviti tursku vizu on-line bez naknade, a uz trošak od 20,7 USD preračunato po srednjem tečaju HNB na dan uplate. 

TURSKA 

Službeno ime države:  Republika Turska. Glavni grad: Ankara.Vremenska razlika +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: turski. Novčana jedinica: Nova turska lira (TRY. Nakon nedavne denominacije za 1 EUR treba izdvojiti 1,77 turskih lira trenutno. Kreditne kartice Master Card i Visa se prihvaćaju u svim trgovinama ugostiteljskim objektima, dok American Express i Diners rjeđe.Stanovništvo: 70.413.958
Klima (meteorološki uvjeti): Klima je na jugozapadu Turske mediteranska, u centralnom području kontinentalna, a na planinskom istoku oštra kontinentalna  sa vrlo niskim temperaturama zimi. Na crnomorskoj obali često kiši. Telefonija: Korištenje mobilnih uređaja moguće (T-Mobile, Vipnet i Tele2 imaju potpisane ugovore o roamingu s lokalnim operaterima). Električni napon: 220 V, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter. Hrana: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju. Neobično velik izbor jela u hotelskim restoranima tijekom putovanja oduševit će gurmane. Piće: Turci osim kave (2-5 lira) podjednako konzumiraju i čaj (2-3 lire) koji će vam često biti ponuđen u trgovini i sl. Kao sekularna država, nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola, iako ćete ga ponegdje teže naći. Preporučuje se piti kupovna voda u bocama (cca 1-2 lire). Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit 
će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista.Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije). Napojnice smatraju svojim pravom za obavljenu uslugu. 

 

Pošaljite nam upit!