KONDORLINE agency
Kuzmanićeva 7, 21 000 Split
+385 21/483-700 +385 21/483-701
kondorline@kondorline.hr

Kanada

 GRUPNI POLAZAK: 3.6.–11.6.2016.
9 dana / 7 noćenja Zrakoplovom iz Zagreba

1. DAN/ ZAGREB – MÜNCHEN – MONTRÉAL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 90 minuta prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za München na liniji LH1713 (Lufthansa) i polijetanje zrakoplova u 13:20 sati. Dolazak u München predviđen je 14:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Montréal na liniji LH474 (Lufthansa) u 16:00 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Montréal je u 18:35 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti. Transfer do hotela 3* u Montréalu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN/ MONTRÉAL
Nakon doručka odlazak u razgledavanje Montréala s lokalnim vodičem. Montréal je drugi najveći grad u Kanadi smješten na rijeci St. Lawrence. Tijekom razgleda grada posjetit ćemo neke od najvažnijih znamenitosti Montreala; Stari Montréal s bazilikom Notre Dame i Staru luku, Trg Jacques Cartier, Park Mont Royal, Chinatown, Olimpijski stadion, poslovni centar, podzemni shopping centri i galerije. Nakon razgleda predviđeno je slobodno poslijepodne za vlastite programe i aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN/ MONTRÉAL – QUÉBEC CITY 
Nakon doručka odlazak prema Québec City-u. Usputno zaustavljanje u mjestu Cap de la Madelaine kako bismo posjetili znamenito svetište Notre-Dame de la Cap. Posjet tradicionalnoj destileriji javorovog sirupa. Vidjet ćete prezentaciju i način na koji se vrši proizvodnja, uživati u ručku i jelima pripremljenima s javorovim sirupom te uz zvuke tradicionalnih kvebečkih balada. U poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema Québec Cityu. Noćenje u hotelu.

4. DAN/ QUÉBEC CITY
Nakon doručka odlazak u razgled grada. Québec City je srce frankofone Kanade. U cijeloj Sjevernoj Americi niti jedan grad tako ne odiše šarmom i atmosferom stare Europe kao što je to u Québec City-u. Neke od najvažnijih znamenitosti grada koje ćete posjetiti su: Chateau Frontenac i Dufferin Terasse (dvorac i vidikovac iz 19. stoljeća, simbol grada), Place Royal, Gornji grad, Donji grad i četvrt „Petit Champalain“, katedrala Notre-Dame. Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju starim kamenim ulicama, posjete galerijama ili jednostavno za uživanje na nekom od prekrasnih gradskih trgova i terasa starog grada. U poslijepodnevnim satima odlazak u Huron Village, indijansko selo u kojem ćete se moći upoznati s tradicionalnim indijanskim načinom života. Također ćemo posjetiti i spektakularne slapove Montmorency. Povratak u hotel. Noćenje u hotelu.

5. DAN/ QUÉBEC CITY – OTTAWA 
Nakon doručka, odlazak prema Ottawi. Po dolasku u Ottawu, glavni grad Kanade, organizirani razgled grada koji uključuje posjet predjelu Parliament Hill  te posjet unutrašnjosti zgrade parlamenta, rezidenciji premijera i guvernera, ulicu ambasada, kanal Rideau, tržnici i ostalim znamenitostima. Slijedi posjet impresivnom muzeju kanadske civilizacije s jedinstvenim eksponatima iz različitih perioda kanadske povijesti; prvih doseljeničkih naselja, osvajanja teritorija, trgovine krznom, indijanskih sela i naselja te suvremene Kanade. Noćenje u hotelu 3* u Ottawi. 

6. DAN/ OTTAWA – TISUĆU OTOKA – SLAPOVI NIAGARE
Nakon doručka vožnja uz obalu jezera Ontario prema Slapovima Nijagare. Putem prema slapovima, zaustavit ćemo se u mjestu Rockport i zaputiti se na jednosatno krstarenje kroz Nacionalni park Tisuću otoka (Thousand Islands) te obići najpoznatije i najljepše lokalitete na području parka. Po završetku plovidbe odlazak u Niagara Falls (Slapovi Niagare). Po dolasku smještaj i noćenje u hotelu.

7. DAN/ SLAPOVI NIAGARE
Nakon doručka odlazak u organizirani razgled Niagarinih slapova koji spadaju među najpoznatije na svijetu, a nastaju između jezera Erie i Ontario gdje se rijeka Niagara obrušava 50 metara u dubinu. Panoramsko razgledavanje slapova, razgled poznatog hortikulturnog centra u kojem se nalazi jedan od najvećih cvjetnih satova na svijetu. Posjetit ćemo i spomenik Nikoli Tesli te hidroelektrane na rijeci Niagari od kojih je najpoznatija upravo ona koju je projektirao Tesla. U sklopu razgleda posjetit ćemo i slikovito mjestašce Niagara-on-the-Lake smješteno na obali jezera Ontario. Razgled završava posjetom najimpresivnijim i najvećim slapovima - Horseshoe Falls (Konjska potkova). Naziv su dobili jer svojim polukružnim oblikom zaista nalikuju na potkovu. Taj se dio slapova kojim se s litice slijeva većina toka Niagare naziva i Kanadskim, jer je većim dijelom u svoj svojoj spektakularnosti vidljiv s kanadske strane granice, a poseban doživljaj slapova pružit će vam plovidba brodom „Maid of the mist“ (uz doplatu) koji vas vozi ne samo ispod slapa nego doslovce u slap. Također fakultativno preporučujemo mogućnost leta helikopterom iznad slapova (uz doplatu) ili večeru u Skylon tornju s veličanstvenim pogledom na slapove (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje u hotelu.

8. DAN/ SLAPOVI NIAGARE – TORONTO – FRANKFURT
Nakon doručka odlazak prema Torontu. Po dolasku slijedi razgled Toronta, glavnog financijskog i trgovačkog središta Kanade. Posjetit ćemo Staru i Novu gradsku vijećnicu, Eaton centar, zgradu pokrajinskog parlamenta, Sveučilište u Torontu, Casa Loma - dvorac na brežuljku usred grada (posjet samo izvana), tržnicu St. Lawrence, obalu jezera Ontario te ostale znamenitosti. Mogućnost uspona na CN Tower, najviši toranj u gradu (uz doplatu). Po završetku razgleda transfer do zračne luke Toronto. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Frankfurt u 18:40 sati na liniji LH471 (Lufthansa). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. DAN/ FRANKFURT – ZAGREB 
Po dolasku u Frankfurt u 08:15 sati nastavak putovanja prema Zagrebu u 12:25 sati na liniji LH1414 (Lufthansa). Dolazak u Zagreb predviđen je u 13:45 sati. Završetak putovanja.

 

Datum putovanja Cijena aranžmana po osobi 
u dvokrevetnoj sobi
3.6.2016. - First Minute cijena do 3.4.2016. 16.590 kn  15.760 kn
Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata) 2.480 kn
Nadoplata za jednokrevetnu sobu 4.250 kn


First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

CIJENA UKLJUČUJE:  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Montreal – Toronto – Zagreb, 7 noćenja s doručkom u hotelima 3* tijekom cijele ture, klimatizirani autobus visoke turističke klase tijekom ture, razgledi prema programu, obroke prema programu, napojnice za nosače kofera, sobarice, lokalne vodiče u gradovima koji se posjećuju, turističke i hotelske pristojbe, ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, pratitelja putovanja iz Zagreba, putno zdravstveno osiguranje.
CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, dodatne obroke i fakultativne izlete, napojnice za lokalne vodiče i vozače autobusa (plaćanje na licu mjesta 45 USD), ostale usluge koje nisu navedene u programu, osobne troškove i osiguranje od otkaza putovanja.
OBAVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe 2.480 kn, doplata za manji broj prijavljenih putnika (od  15 do 20)  po osobi 2.400 kn

NAPOMENA:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Fakultativni sadržaj (izleti): Večera u Skylon tornju na Niagara Falls - Cijena po osobi:  495 kn;
Vožnja helikopterom iznad Slapova Niagare -
Cijena po osobi:  750 kn; Uspon na CN Tower u Torontu -
Cijena po osobi:  295 kn 

KANADA

Službeno ime: Kanada
Glavni grad: Ottawa
Službeni jezici: Engleski, Francuski
Vremenska razlika: od -4,5h do -9h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: Kanadski dolar (CAD) 
Napon struje: 110V, potreban je adapter
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +61
Klima: Uglavnom kontinentalna, a na sjeveru subarktička i arktička.
Hrana: internacionalna kuhinja s dosta morskih specijaliteta (rakovi, jastozi, losos, kamenice), jela od govedine (odresci, burgeri), sušeno meso i riba, svježe voće i povrće, deserti sa sirupom od javorovog soka.
Piće: svjetlo pivo Lbatt Blue i Molson Canadian, Rye Whisky i Canadian Club, vina Chardonnay, Riesling i crni Pinot iz pokrajina Ontario i British Columbia.

Pošaljite nam upit!