KONDORLINE agency
Kuzmanićeva 7, 21 000 Split
+385 21/483-700 +385 21/483-701
kondorline@kondorline.hr

Djedu Božićnjaku u goste, iz Ljubljane

 

Datum putovanja: 11.-13.12.2015. 3 dana / 2 noćenja Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane
Posebne cijene za djecu! 


1.dan: LJUBLJANA - ROVANIEMI 
Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnik u Ljubljani predviđen je u jutarnjim satima te prijava na let prema Rovaniemiju. Nakon slijetanja vožnja do grada koji leži na rubu Arktičkog kruga i zbog svojeg geografskog položaja poznaje čak osam različitih godišnjih doba - svaki od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Po dolasku vam preporučamo razgledavanje tamošnjeg zoološkog vrta (doplata), gdje ćete za vrijeme posjete vidjeti sivog vuka, lososa, snježnu sovu, polarnog medvjeda, jelene i brojne druge životinjske vrste. Smještaj u hotel oko 16 sati i slobodno vrijeme, odnosno šetnja prema gradu s pratiteljem putovanja. Večera po želji (doplata). Večer je namijenjena promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava, koju nazivamo "sjeverna zora" ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dočarat će vam odlazak na večernji izlet (doplata) u netaknutu prirodu. Odlazak iz hotela i vožnja do šume, daleko od gradskih svjetala. Tu ćete se na kratko okušati u hodu krpljama, zatim zapaliti vatru na otvorenom i okrijepiti se tradicionalnom laponskom užinom. Ako bude sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i "lisičja vatra". Povratak u hotel u ranim jutarnjim satima sljedećeg dana i noćenje.

2. dan: ROVANIEMI - (ARKTIČKA AVANTURA) - ROVANIEMI  

Doručak. Nakon doručka moći ćete se zaputiti na poludnevnu arktičku avanturu (doplata) koja će započeti posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca 5-7 minuta) haskijima. Sanjke vuče od 4 do 5 haskija koji će vam ponuditi istinski uzbudljivu perspektivu za otkrivanje idiličnog krajobraza. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600m) i svečano prijeći polarni krug. Za one avanturističkog duha moguć je popodnevni izlet motornim sanjkama (doplata) u srce laponske prirode. Ta zaista posebna vožnja vodit će vas po putovima zamrznutih rijeka, zasniježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Ostali se mogu ugrijati u hotelskoj sauni ili se odlučiti za posjet muzeju i centru znanosti Arktikum (doplata), koji prikazuje život u arktičkom području te povijest i kulturu Laponaca. Večera po želji (doplata) i noćenje. 


3. dan: ROVANIEMI - SELO DJEDA BOŽIĆNJAKA - LJUBLJANA 
Doručak. Prijepodne imate mogućnost okušati se u ribarenju na zamrznutom jezeru (doplata). Najprije ćete se snježnim sanjkama zaputiti prema sjeveru, uzduž zaleđene rijeke Ounasjoki, kroz zasniježene šume do malog jezera u divljini. Okušat ćete se u tradicionalnom ribolovu, a ulov ispeći na otvorenoj vatri. Za one s mlađom djecom preporučamo posjet parku Djeda Božićnjaka (doplata), koji se nalazi u blizini seoceta Djeda Božićnjaka i nudi tematske igraonice i radionice za djecu. Poslije podne vožnja do linije sjevernog polarnog kruga, gdje je uređeno seoce Djeda Božićnjaka. Moći ćete posjetiti Djeda Božićnjaka u njegovom uredu, s njim pročavrljati i povjeriti mu svoje želje. Zaustavit ćete se u poštanskom uredu u kojem su pohranjene hrpe pisama sa željama iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu u trgovinama ukrašenim u božićnom stilu te vrijeme za uživanje u zadnjim zimskim radostima i vrućoj čokoladi. U kasno poslijepodne prijevoz do zračne luke, let prema Ljubljani i slijetanje u zračnoj luci Jože Pučnika predviđeno u kasnim večernjim satima. 


Cijena aranžmana za odrasle u dvokrevetnoj sobi: 6.130 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.040 kn
Posebne cijene za djecu:
Dijete do 12 godina na osnovnom ležaju: 5.390 kn
Dijete do 12 godina na dodatnom ležaju: 4.620 kn
Cijena uključuje:
prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana-Rovaniemi-Ljubljana s uključenim zrakoplovnim i sigurnosnim pristojbama, prijevoz od/do zračne luke do hotela u Rovaniemiju, pratitelja putovanja, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi, izlet u selo Djeda Božićnjaka, organizaciju i vođenje putovanja

 
Cijena ne uključuje: 
ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni, fakultativne sadržaje, prijevoz do/od zračne luke u Ljubljani, te troškove osobnih narudžbi

Napomena: Minimum putnika za hrvatskog pratitelja putovanja je 20 osoba. 
U suprotnom vođenje će biti na slovenskom jeziku.

Napomene: 
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

 
Moguće doplate (kod prijave): 
Transfer Zagreb-Brnik-Zagreb 320 kn
Večere:  770 kn za odraslu osobu i 430 kn za dijete do 12 godina

Izleti:
Izlet autobusom u zoološki vrt s ulaznicom**:  430 kn za odraslu osobu i 380 kn za dijete do 12 godina 

Izlet Aurora Borealis: 570 kn za odraslu osobu i 430 kn za dijete do 12 godina

Poludnevna arktička avantura** 
1.160 kn za odraslu osobu i 850 kn za dijete do 12 godina (posjet jelenjoj farmi i vožnja jelenskom zapregom, posjet farmi haskija i mini haski safari) dvosatni safari motornim sanjkama 850 kn (cijena po osobi za 2 istodobno prijavljene osobe)
Transfer do parka Djeda Božićnjaka**: 195 kn (ulaznica na licu mjesta)
Ribarenje na zamrznutom jezeru 940 kn za odraslu osobu i 770 za dijete do 14 godina (na licu mjesta)
**NAPOMENAMinimalni broj za realizaciju navedenih izleta je 15 prijavljenih putnika

Informativno:
Ulaznica Arktikum: 
95 kn cca. za odraslu osobu i 40 kn za dijete od 7 do 15 godina, 
Ulaznica za park Djeda Božićnjaka: 

240 kn za odraslu osobu i 200 kn za dijete do 12. godina  
Korisne informacije:
Aurora borealis, odnosno "sjeverna zora", prirodna je pojava koju najbolje možemo vidjeti u vedrim i tamnim jesenskim i zimskim noćima blizu obaju polova Zemlje, a koja se na žalost ne može sa sigurnošću unaprijed predvidjeti.

Pojava plavo-zelene svjetlosti, koja poigrava prema nebu, naprosto je nepojmljiva i predstavlja upravo poseban doživljaj. Iako izgleda vrlo elegantno i smireno u mirnim i vedrim noćima, "sjeverna zora"  je pojava koja nastaje zbog milijuna eksplozija magnetne energije.

Pošaljite nam upit!