KONDORLINE agency
Kuzmanićeva 7, 21 000 Split
+385 21/483-700 +385 21/483-701
kondorline@kondorline.hr

Australija

GRUPNI POLAZAK:  2.3.-15.3.2016.

14 dana/ 10 noćenja Zrakoplovom iz Zagreba

FIRST MINUTE popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Program putovanja


1. DAN/ ZAGREB – LONDON – (DUBAI) – SYDNEY  
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera središnjih informacija. Nakon podjele putne dokumentacije prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Londonu u 8:30 sati na liniji OU490 (Croatia Airlines). Po dolasku u London u 10:00 sati mogućnost odlaska do centra grada uz pratnju vodiča ili individualno. Nastavak putovanja prema Sydneyu u 21:15 sati na liniji QF002 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. DAN/ DUBAI – SYDNEY 
Tehničko međuslijetanje zrakoplova u Dubai predviđeno je u 8:10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Sydney u 9:55 sati. Predviđeno trajanje leta od Dubaia do Sydneya iznosi 14 sati. Obroci za vrijeme leta.  

3. DAN/ SYDNEY 
Po dolasku u Sydney u 6:55 sati po lokalnom vremenu, obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Po izlasku sa zračne luke krećemo u panoramski razgled grada, jedne od najljepših svjetskih metropola. Vidjet ćete  Kings Cross, ekskluzivna predgrađa double Bay, Rose Bay, Watsons Bay uz zaustavljanje kako biste imali priliku za spektakularan pogled na Sydneysku luku i Pacifik. Nastavak vožnje prema poznatoj plaži Bondi Beach, gdje ćete imati kraće zaustavljanje. Povratak prema gradu preko Peddingtona i slikovitog Royal botaničkog vrta. Posjet jedinstvenoj zgradi Opere, razgled traje jedan sat. Nakon razgleda nastavak do Rocks-a, najstarijeg dijela grada i Darling Harboura. Prijava u hotel 4* i noćenje (iako ćete biti umorni dobro je izdržati što duže budan, kako biste lakše prebrodili „jet lag“ i uhvatili australski vremenski ritam).

4. DAN/ SYDNEY 
Doručak. Polazak iz hotela u 7:45 Prvo ćete imati šetnju kroz kolijevku Sydneya „Rocks“, gdje ćete vidjeti Argyle Cut, Argyle tavernu, crkvu Garrison, i najstarije kuće u Australiji. Nakon razgleda slijedi vožnja autobusom prema „Sjevernim plažama“. Po dolasku na plažu Manly ćete imati ručak u Kiosk Restoranu u 12:30 sati (za ručak je predviđeno 1 i pol sat. Piće nije uključeno). Ručak se sastoji od 3 slijeda (predjelo, glavno jelo i desert). Nakon ručka slobodno vrijeme na plaži do polaska trajekta prema circular Quay-u Sydneysko pristanište. Uživat ćete u vožnji prema Sydneyu i pogledu koji se pruža prema Operi s mora. Po dolasku u luku oko 16:30 sati šetnja pješice do hotela. Ostatak dana slobodan za vlastite programe. Noćenje.

5. DAN/ SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS – SYDNEY 
Doručak. U 8:30 polazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“, koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya, poznatom po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima, kanjonima. Tura uključuje: Featherdale park gdje ćete vidjeti razne životinje; Scenic World – dvije vožnje žičarom i panoramskom željeznicom/uspinjačom. Ručak s tri slijeda je predviđen u restoranu Mountain Heritage. Čaj i kava i obična voda s ledom su uključeni. Povratak u Sydney predviđen je oko 18:30 sati. Noćenje u hotelu.

6. DAN/ SYDNEY 
Nakon doručka slobodan dan za odmor te vlastite aktivnosti i programe. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN/ SYDNEY – ALICE SPRINGS – KINGS KANJON 
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema gradu Alice Springs u 9:50 sati na liniji QF790 (Qantas). Po dolasku u 11:30 nastavak puta prema Kings kanjonu. Vožnja do Kings Canyona traje cca. 5 sati. (Ručak u vlastitom aranžmanu pri usputnom zaustavljanju). Po dolasku u Kings kanjon odlazak na šetnju uz potok (cca. 1,5km i traje cca. 1 sat), prema vidikovcu odakle se ima prekrasan pogled na litice kanjona. Na ruti ćete vidjeti znakove kulture aboridžina. Tura završava u vašem hotelu Kings Canyon Resort oko 19:30. Smještaj u hotel, noćenje.

8. DAN/ KINGS KANJON – AYERS ROCK 
Doručak u hotelu – restoran se otvara već u 5:30 sati. Rani polazak iz hotela već u 6:30 autobusom do tzv. Rim Walk-a (šetnja kanjonom). Ova šetnja je za ljude dobre tjelesne kondicije kojima ne smeta šetnja po neravnom terenu i 90 metara po jako strmom putu uzbrdo. Sa samog vrha se pruža prekrasan pogled na Kanjon. Plato se sastoji od manjih ravnica omeđenih stijenama koje izgledaju poput ruševina.  Nastavak puta predviđen je oko 10:30 sati prema Ayers Rocku – crvenom središtu Australije. Ručak je u vlastitom aranžmanu. Po dolasku smještaj u hotel Outback Pioneer, kraće osvježenje prije odlaska na poslijepodnevnu  turu „Olgas“. Polazak na Kata Tjuta turu + turu Uluru zalaska sunca. Vidjet ćete najveću monolitnu stijenu na svijetu (9 km opsega i 348 m visok) i promatrat ćete varijacije boja pri zalasku sunca uz čašu australskog vina i kanapee. Tura završava oko 20 sati.  Noćenje.

9. DAN/ AYERS ROCK – ALICE SPRINGS
Rana odjava iz hotela prije odlaska  na promatranje jedinstvenog izlaska sunca kod Ayers Rocka. Polazak u 5:00 sati. Za vrijeme promatranja izlaska sunca bit će vam serviran čaj ili kava i keksi. Nakon promatranja ćete napraviti šetnju oko stijene Ayers Rocka doručak ćete imati u 7:30 u Initi Cafeu koji se nalazi u Kulturnom centru Aboridžina. Tura završava u 10 sati. Nastavak puta prema Alice Springsu. Dolazak je predviđen oko 16 sati. Noćenje u hotelu 3*.

10. DAN/ ALICE SPRINGS – MELBOURNE
Nakon doručka odjava iz hotela i u 8 sati polazak na razgledanje Royal Flying Doctors koje je predviđeno u 9:15 i Anzac Hill. Tura završava u 10 sati u zračnoj luci. Prijava za let prema Melbourneu. Polijetanje zrakoplova u 11:40 sati na liniji QF797 (Qantas). Po dolasku u Melbourne u 15:50 sati razgled grada. Vidjet ćete kinesku četvrt, zgradu parlamenta, Fitzroy vrt, posjetit ćete kolibu kapetana Cooka (uklučuje ulaznicu). Nastavak preko mosta Westgate za panoramski pogled na grad, prije posjeta botaničkom vrtu. Tura završava oko 19 sati.  Smještaj u hotelu 4*, noćenje.

11. DAN/ MELBOURNE – PHILIP ISLAND – MELBOURNE

Nakon doručka slobodno prijepodne. U 14 sati polazak na izlet na Philip Island, poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu. Po dolasku na Philip Island posjetit ćete Koala centar gdje koale žive u prirodnom okruženju. Vidjet ćete koale iz bliza. Večera će biti u 18:30 sati u lokalnom restoranu.  Nakon večere odlazak do plaže Summerland. Ovdje ćete u predvečerje vidjeti kako pingvini dolaze iz lova i odlaze u svoja  gnijezda. Povratak u Melbourne oko 23:30 sata, noćenje.

12. DAN/ MELBOURNE 
Nakon doručka slobodan dan za odmor te vlastite aktivnosti i programe. Povratak u hotel. Noćenje.

13. DAN/ MELBOURNE – LONDON      
Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do organiziranog poslaska u zračnu luku Melbourne. Po dolasku u zračnu luku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Londonu u 22:55 sati na liniji QF009 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta. 

14. DAN/ LONDON – ZAGREB 
Međuslijetanje u Dubai u 7:05 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za London u 9:10 sati. Po dolasku u London u 13:40 sati, nastavak putovanja prema Zagrebu u 20:00 sati na liniji OU491 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 23:15 sati. Završetak putovanja.

 

Cjenik

Datum putovanja Cijena aranžmana po osobi 
u dvokrevetnoj sobi
2.3.-15.3.2016. 33.600 kn
Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata) 5.390 kn
Nadoplata za jednokrevetnu sobu 6.890 kn


First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sydney – Alice Springs – Melbourne – Zagreb, sve transfere prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku cijelo vrijeme ture, pratitelja iz Zagreba, smještaj prema programu u hotelima 3* i 4*, obroke prema programu putovanja, razglede i ulaznice za mjesta koja se posjećuju prema programu, lokalne pristojbe i poreze, troškove organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: 
doplatu za zrakoplovne pristojbe, australsku vizu, napojnice, sve što nije navedeno pod stavkom „cijena uključuje“, osobne troškove, osiguranje od otkaza putovanja.

OBVEZNE DOPLATE: 
zrakoplovna pristojba 5.390 kn - plaćanje prilikom rezervacije putovanja, napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 EUR (plaćanje na licu mjesta), doplata za manji broj prijavljenih putnika (15-20 osoba) 2.900 kn.


VAŽNA NAPOMENA: 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 


MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

VIZA ZA AUSTRALIJU:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti.  Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

AUSTRALIJA

Službeno ime: Australija (Commonwealth of Australia).
Glavni gradCanberra.
Površina: 7.692.030 km2
Viza: potrebna, informacije na prodajnim mjestima
Državno uređenje: Konstitucionalna Monarhija. Neovisna od Ujedinjenog Kraljevstva od 1901. g.
Jezik: službeni jezik je engleski. Etničke manjine koriste se talijanskim, njemačkim, grčkim, kineskim i aboridžinskim jezikom.
Vremenska razlika: od +7 do +9 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novac: Australski dolar (AUD, (A$) = 100 centa. Novčanice za A$ 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za A$ 2, 1 i 50, 20, 10 i 5 centi.
Zemljopisni položaj: Australija se proteže od 10° do 45° južne geografske širine (računajući i Tasmaniju) i 113° i 115° istočne geografske dužine. Čitavom svojom površinom nalazi se na južnoj zemljinoj polutci. Obuhvaća kopno Australiju i otok Tasmaniju te mnoge male otoke oko kopna. S tri strane Australiju okružuju velike površine Tihog (na istoku) i Indijskog oceana (na jugu i zapadu). Samo je na sjevernoj strani nizovima otoka donekle povezana sa Azijom. Zbog te prirodne izolacije tj. udaljenosti od drugih kontinenata, geografski položaj Australije se često karakterizira kao nepovoljan, međutim baš zbog toga su se u Australiji razvile posebne biljne i životinjske vrste. Dužina obale Australije zajedno sa svim otocima iznosi 36.735 km. Površinom je malo manja od Brazila i 136 puta veća od Hrvatske, a njena površina pokrivala bi 3/4 Europe.
Klima: Australija se nalazi na južnoj polutci pa su i godišnja doba drugačija od godišnjih doba u Europi i Sjevernoj Americi. Dvije su klimatske zone: tropska zona (na sjeveru iznad Jarčeve obratnice) i umjerena zona. Tropska zona (pokriva 40% Australije) ima dvije sezone - ljetnu (kišnu) i zimsku (suhu) dok umjereni pojas ima sva 4 godišnja doba. Proljeće - Ljeto:Toplo ili vruće posvuda dok je malo umjerenije na jugu. Jesen - ZimaSjeverna i centralna Australija imaju lijepe tople dane i hladne noći dok su na jugu dani svježi sa povremenom kišom, ali je i tamo uglavnom sunčano. Snijeg je u potpunosti ograničen u gorskom području na jugoistoku.

Pošaljite nam upit!