KONDORLINE agency
Kuzmanićeva 7, 21 000 Split
+385 21/483-700 +385 21/483-701
kondorline@kondorline.hr

Argentina

GRUPNI POLASCI: 2.2.-15.2.2016., 21.4.-4.5.2016.
14 dana / 11 noćenja Zrakoplovom iz Zagreba

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

 

Program putovanja

1. DAN/ZAGREB – EUROPA
Polijetanje zrakoplova iz Zagreba prema jednom europskom gradu. Dolazak u zračnu luku i nastavak putovanja prema Buenos Airesu. Noćni let.

2. DAN/  EUROPA – BUENOS AIRES
Dolazak u Buenos Aires. Prijevoz do hotela i prijava u hotel. Poslijepodne odlazak u poludnevno razgledavanje argentinske prijestolnice: Plaza de Mayo, Casa Rosada (Ružičasta kuća, inače predsjednička palača), katedrala, Avenida de Mayo, zgrada Kongresa, San Telmo (kolijevka tanga), Plaza Dorrego (središnji trg San Telma na kojem se održava legendarna tržnica starinama - Feria de San Telmo), La Bocca (živo obojani zidovi limenih kućica simbol su ove najslikovitije četvrti), Avenida 9 de Julio (najšira avenija na svijetu), Puerto Madero (oživljavanjem i prenamjenom starih dokova stvorena je nova poslovna četvrt s ultramodernom i smjelom arhitekturom te vrhunskim restoranima i mjestima za izlazak). U jednoj od najljepših rezidencijalnih četvrti, La Recoleta, još poznatoj pod nazivom ''Pariz u malom'', posjetit ćemo monumentalno groblje na kojem je pokopana i slavna Eva Perón. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN/ BUENOS AIRES – TRELEW – PUERTO MADRYN
Doručak u hotelu i odjava. Prijevoz do zračne luke i let za Trelew. Dolazak u Trelew i odlazak u Punta Tombo. Punta Tombo je napoznatija kolonija mageljanskih pingvina u Patagoniji. Pola milijuna pingvina svake godine između rujna i travnja dolazi na ovo mjesto kako bi položili jaja te othranili svoje mlade. Najbolje vrijeme kada ih se može vidjeti je nakon studenog kada se mladunci izlegu. Prijevoz do izabranog hotela u Puerto Madrynu, smještaj i noćenje.

4. DAN/ PUERTO MADRYN

Doručak u hotelu. Odlazak na cjelodnevni izlet na Península Valdés, mjesto od svjetske važnosti po pitanju očuvanja morskih sisavaca koje se nalazi i na popisu UNESCO-ove svjetske baštine. Kružna vožnja po poluotoku biti će duga otprilike 400 km, a nakon jednog sata vožnje dolazimo do Carlos Ameghino Isthmus, 35 km dugog prirodnog mosta koji je jedina veza između poluotoka i kontinenta. Nakon njega dolazimo do Integral Animal Rezervata poluotoka Valdes, ekološkog centra u kojem se upoznajemo sa florom, faunom, zemljopisom i povijesti ovog značajnog prirodnog utočišta. Od Puerto Piramides, jedinog grada na poluotoku, ovlaštenim brodom krenut ćemo u promatranje kitova koji u razdoblju od svibnja do listopada ovdje dolaze u tisućama. Nakon uživanja na moru krećemo prema Punta Delgada prolazeći putem uz Salinas Grande i Chica. Povratak u hotel predviđen je u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. DAN/ PUERTO MADRYN – TRELEW - USHUAIA
Doručak u hotelu. Prijevoz do zračne luke i let za Ushuaiju. Dolazak u Ushuaiju i prijevoz do izabranog hotela. Smještaj u hotel.

6. DAN/ USHUAIA

Doručak u hotelu.  Poludnevni razgled prekrasnog Nacionalnog parka Tierra del Fuego, najjužnijeg dijela andsko-patagonijske šume. Zauzima površinu od 63.000 hektara i prekriven je makijom, palmama, bobičastim voćem, cvijećem koje nalikuje orhidejama, ljubičicama i drugim biljem. Kako se prati planinska cesta može se vidjeti tresetišta i dabrove brane, prije dolaska do rijeke Lapataia. Nakon prelaska rijeke otvara se prekrasan pogled na Zelenu Lagunu te brojne patke i ibise koji ovdje svraćaju svakoga ljeta. Nešto dužom šetnjom po stazi može se doći do Laguna Negra -  tamne lagune ili se pak može odlučiti za Dabrov put na kojem se može susresti te slatke životinje i vidjeti kako oni žive. U uvali Lapataia moguće je posjetiti sačuvano arheološko nalazište drevnih stanovnika ovih prostora – naroda Yamana. Prije povratka u Ushuaiju zaustaviti ćemo se kod jezera Roca čija se boja mijenja ovisno o vremenu i vremenskim prilikama. 
Za poslijepodne predviđen je poludnevni izlet : Beagle Channel Navigation (istraživanje kanala Beagle). Tijekom plovidbe kanalom prolazi se kroz zaljev Ushuaia, plovi se dalje sjevernom obalom kanala s pogledom na čudesan arhipelag i svjetionik Les Eclaireus gdje je moguće posjetiti različita staništa ptica i tuljana te više vrsta obalnih i morskih ptica (albatrosi, morske laste, kormorani, kameničari). Nakon kratkog obilaska svjetionika slijedi povratak u Ushuaiju. Povratak u hotel. Noćenje. 

7. DAN/ USHUAIA – EL CALAFATE
Doručak u hotelu. Prijevoz do zračne luke i let prema El Calafateu. Dolazak u El Calafate i prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

8. DAN/ EL CALAFATE
Doručak u hotelu. Pitoreskni gradić El Calafate poznat je kao najbliže polazišno mjesto za obilazak jednog od argentinskih čuda – glasoviti ledanjak Perito Moreno. Nakon 80 km vožnje dolazi se do Nacionalnog parka Los Glaciares u kojem se nalazi ledenjak. Tijekom vožnje, prvih 40 km okružuje nas patagonijska stepa, a po ulasku u Park vegetacija se znatno mijenja: bjelogorica završava i zamjenjuje ju zimzelena vegetacija crnogorice, raznorazno raslinje i cvijeće raznih boja. Po dolasku na sam glečer, blještavilo ledene sante oduzima dah, a šetnja po kamenim i drvenim stepenicama kojima se spušta po obali omogućuje različite perspektive gledanja na Perito Moreno. Slobodno vrijeme za šetnju po uređenim stazama i puteljcima Parka do povratka u hotel na noćenje. 

9. DAN/ EL CALAFATE
 
Doručak u hotelu. Dan za vlastite aktivnosti uz prijedlog fakultativnog odlaska na Todo glečer.
Todo Glaciares navigation tour. Polazak izleta iz luke Punta Bandera udaljene 50 km od Calafatea, plovi se sjevernim kanalom jezera Argentino. Vožnja pokraj velikih santi leda nastalih stalnim topljenjem još jednog velikog ledenjaka Upsala. Po dolasku do samog ledenjaka Upsala slijedi iskrcaj u zaljevu Onelli i odlazak u dužu šetnju kroz šumu lenga sve do jezera Onelli gdje se spajaju 3 ledenjaka: Onelli, Bolados i Agassiz koji plutaju nizvodno od strane Anda. Nakon otprilike 2 sata boravka na tom mjestu, vožnja se nastavlja kroz kanal Spegazzini i njemu slične koji vode sve do luke Punta Bandera. Dolazak u luku Punta Bandera predviđen je oko 19:30 sati. Iskrcaj s broda i nastavak vožnje autobusom prema Calafateu. Povratak u hotel. Noćenje.

10. DAN/ EL CALAFATE – BUENOS AIRES – IGUAZÚ
Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz do zračne luke i let prema Iguazú (let je preko Buenos Airesa). Dolazak u Iguazú. Prijevoz do odabranog hotela, smještaj i noćenje.

11. DAN/ IGUAZÚ

Doručak u hotelu. Odlazak na cjelodnevni izlet na argentinski dio Iguazú slapova koji se nalazi u Nacionalnom parku Iguazú, kojeg većina smatra čak i ljepšim od brazilskog. Drveni mostići vode do Vražjeg grotla, najvećeg i najljepšeg slapa Parka, okruženog pravom džunglom prepunom tropskih ptica, što zajedno čini jedan od najljepših krajolika Južne Amerike. Ručak u restoranu (nije uključeno u cijenu). Na povratku, doživljaj se upotpunjuje stajanjem u mjestu Puerto Iguazú, gdje se mogu kupiti mnogobrojne rukotvorine i autentični lončarski i kožni predmeti. Poseban interes pobuđuje jedinstvena tradicionalna umjetnost preživjelih indijanskih plemena. Izlet završava odlaskom na razmeđe triju zemalja - Argentine, Paragvaja i Brazila. Povratak u hotel. Noćenje.

12. DAN/ IGUAZÚ – BUENOS AIRES
Doručak u hotelu.  Odlazak na poludnevni razgled brazilskog dijela slapova. Posjetit ćemo Isla San Martín gdje ćemo vidjeti jedinstveno brazilsko čudo prirode, stijenu La Ventana široku 4 metra koja nalikuje prozoru. Zaustavljanje radi ručka (nije uključen u cijenu aranžmana) i kupovine suvenira. Prijevoz do zračne luke i let za Buenos Aires. Dolazak u Buenos Aires i smještaj u izabranom hotelu. Noćenje.

13. DAN/ BUENOS AIRES
Doručak. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema jednom europskom gradu.

14. DAN/ EUROPA – ZAGREB

Dolazak u europsku zračnu luku i nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb, završetak putovanja.


Cjenik

Datum putovanja

Cijena aranžmana po osobi 
u dvokrevetnoj sobi

2.2.-15.2.2016.

29.990 kn

21.4.-4.5.2016. - First Minute do 21.2.2016.

29.990 kn 28.490 kn

Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata)

3.960 kn

Nadoplata za jednokrevetnu sobu

4.990 kn


First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!


CIJENA UKLJUČUJE: 
prijevoz zrakoplovom iz Zagreba (ekonomska klasa) do Buenos Airesa, unutrašnje letove prema programu, pratitelja putovanja,  smještaj u hotelu 4* u Buenos Airesu na osnovi 2 noćenja s doručkom, 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Puerto Madryn, 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Ushuaia, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u El Calafate, 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Iguasu Falls (argentinska strana) sve transfere prema programu kao i razglede i ulaznice kako je navedeno (osim onih uz doplatu), sve unutarnje letove,  pratitelja iz Zagreba, pripremu i organizaciju putovanja, putno zdravstveno osiguranje, te jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE: 

pristojbe u zračnim lukama 3.960 kn  (obavezna doplata), doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, osiguranje od otkaza putovanja, obaveznu doplatu za manji broj prijavljenih putnika 800 kn po osobi – plaćanje prilikom rezervacije putovanja, napojnice za lokalne vodiče i vozače u iznosu od 60 eur – plaćanje na licu mjesta.

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni cijene do 7 dana prije putovanja.  U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja kao i datume polaska i povratka. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

ARGENTINA

Službeno ime: Republika Argentina
Glavni grad: Buenos Aires
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -4 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: argentinski peso (ARS)
Napon struje: 220 V
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje:+54
Klima: suptropska u sjevernom dijelu zemlje, subarktička na krajnjem jugu

Pošaljite nam upit!